fredag 24 april 2015

Brunch på Berns

När mamma var på besök i Stockholm var vi på Berns och åt brunch. Berns asiatiska brunch skiljer sig en hel del från stans övriga bruncher som jag ärligt talat är rätt trött på och inte så imponerad av. Allt är på Berns brunch förutom dessertbordet är asiatiskt och det är riktig mat det handlar om, ingen mjukstart med svampiga pannkakor och halvljummen toast här.

Vi började med den kalla delen av buffén som serveras på Berns fina veranda, och ostronen med asiatisk vinägrett på var divine.


Vi fortsatte sedan med den varma delen som inkluderar flera olika sorters dumplings, pork buns, Berns klassiska thaiköttbullar, sticky ribs, med mera, med mera, med mera. En ny smak för mig var friterade laxfenor - rätt gott men lite väl fett.

Det blev förstås också en vända till sushibaren där de grymma sushikockarna står och lägger upp bitar på löpande band, denna avdelning var definitivt den mest populära. Och med rätta, Berns sushi är riktigt bra! De vegetarisk bitarna sticker ut mest, mycket roligare än på många andra ställen. Åt t.ex. en jättegod med haricots verts.

Vi avslutade såklart med dessertbordet. Det dukas upp varje dag till lunch också, men det hör ju till ovanligheterna att jag tar en runda där efter en vardagslunch på Berns (födelsedagar undantaget :)), så nu var jag riktigt pepp på att testa cirka allt!

All in all kan jag verkligen rekommendera Berns brunch, den är fräsch, lite okonventionell och allt är gott = en bra brunch. Inte helt lätt att få tag på i den här stan! Tips tips!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar