torsdag 9 april 2015

Första utomhusfikan

Påsen fortsatte hos mina föräldrar på Gullholmen, och där åt vi som vanligt fantastiskt mycket god mat, inte mycket som fastnade på bild dock. En riktig njutning var dessa småkakor (mammas specialitet) som mor i huset slängde ihop efter första lunchen utomhus för säsongen! Mördeg som formas till en rulle, rullas i kanel och socker och gräddas tills de blir riktigt knapriga, mums!
 
Mörkakor med kanelströssel
200 g smör
1 dl strösocker
4 12 dl vetemjöl
 
Nyp ihop degen antingen för hand, men helst i matberedare, det är så mycket smidigare och snabbare! Forma till en klump, lägg in i plastfolie och låt vila i kylen minst 30 min. Forma till två rullar, ca 3-4 cm i diameter. Om degen har blivit varm och mjuk, kyl igen i ca 30 min, och när den är fast och fin, häll upp:
 
2 msk kanel
4 msk strösocker
 
på en tallrik, och rulla rullarna i det. Skär sedan upp i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
 
Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 8-10 min. Vakta noga, alla ugnar är olika och på såna här små godingar gör någon minut stor skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar