Till frukost idag fixade jag chiapudding smaksatt med kokos och toppad med mango och melon. Vad gör man inte för att få en liten karibisk guldkant på en ovanligt grå Stockholmsonsdag?
Till smaksättningen använde jag kokossmör, som är en grej jag har mixtrat ihop just för att ge kokossmak när man inte vill använda kokosmjölk eller riven kokos. Tänk jordnötssmör eller något av alla andra nötsmör som syns överallt nu. Man mixar helt enkelt vanlig riven kokos i en matberedare så länge att det blir finfördelat och tull slut smälter ihop till en kräm. Krämen stelnar när den svalnar, så jag brukar micra en bit kokossmör med lite mjölk till chiapuddingen så att den smälter.
Chiapudding med kokossmak, mango och melon
2 portioner
40 g chiafrön
3,5 dl mjölk
15 g kokossmör (eller ta vanliga kokosflingor, då blir konsistensen lite grötigare)
0,5 tsk strösocker
Lägg kokossmöret i den mest ätvänliga och Pinterest-iga glasburk du har (dock inte en sådan med metall som på bilden, då får du ta en liten skål istället) och micra kokossmöret och en liten skvätt av mjölken i en knapp minut. Häll den blandningen och resten av mjölken i din burk (finfin snäpplåsburk OK nu!), i med lite socker, chiafrön och se till att locket är på ordentligt. Skaka våldsamt. Fortsätt att skaka livet ur burken typ var femte till tionde minut, tills fröna är jämt fördelade i hela mjölkmassan, det brukar ta ca 20 minuter. Ståll in i kylen och njut av att du har fixat frukost för två dagar - redigt!
Tärna cantaloupemelon och tina lite fryst mango, strö över puddingen, toppa med kokos och njut av en karibisk morgon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar