Havreflarn med mandel och havssalt
Ca 25 stycken
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk sirap (jag väljer mörk sirap som är lite fylligare och mer rostad i smaken, men ljus funkar lika bra)
0,5 tsk bakpulver
2 msk grädde
1 dl sötmandel
1 tsk flingsalt
Smält smöret i en kastrull. Hacka mandelm ganska fint men lämna enkel lite större bitar. Blanda ihop alla ingredienser förutom saltet rakt i kastrullen med smöret. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ca 12 på varje papper, de flyter ut rätt mycket! Strö lite flingsalt över varje klick. Grädda 6-7 i 200 grader. Om de ser mörka ut i kanterna men ljusa i mitten, sänk till 175 och grädda ett par minuter till. Låt svalna på plåten. Jag testade att böja några över en flaska så att de blev rundade, det kan man ju göra om man har tid över :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar