tisdag 28 april 2015

Chilifest!

För några veckor sedan firades en 30-åring i familjen (dock inte jag som fortfarande är 20 something) med stort kalas! Chilifest var temat, och det bjöds på fantastiska Seabreezes till fördrink (serverade ur glasburk och med randiga sugrör, riktigt Pinterest-vänligt), Texas Chili enligt Jamie Olivers recept, enorma mängder guacamole, nachos av diverse olika sorter, pico de gallo och gräddfil till det.

Till dessert hade vi bakat heelt fantastiska Chocolate Fudge Brownies med pecannötter och mjölkchoklad, som toppades med en gräddklick. De var to die for (vilket jag nästan gjorde efter att jag hade ätit upp alla bortskurna kanter när vi bakade dem. Inte att rekommendera brownieintag av den storleken.) Men om man kan hålla sig till en rimlig konsumtion är detta nog något av det godaste man kan äta.

Tänkte dela upp recepten lite, men här kommer bilder som en tease.

Update! här kommer recept:
Texas Chili
Guacamole


Plus receptet på Seabreeze, känns som en riktig 80/90-talsdrink, men den är sjukt god, inte så söt och ganska bitter av grapefruktjuicen. Receptet nedan är för två drinkar, men eftersom det inte är någon kolsyra i så funkar den finfint att förbereda i stora batcher, vi blandade ca en liter i taget och hällde upp på fina flaskor några timmar innan festen.

 
Seabreeze
2 st
 
2 dl tranbärsjuice
1,25 dl blond grapefruktjuice
8 cl vodka
Två apelsinskivor
Lite mynta
 
Skaka ihop de flytande ingredienserna i en shaker (eller rör ihop i en skål bara). Häll upp i glas med rejält med is, dekorera med apelsin och mynta.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar