Trots att bröd är mitt bästa i livet försöker jag att undvika det i rätt stor utsträckning, åtminstone på vardagarna, för jag mår tråkigt nog bättre av det. Men ett litet knäcke då och då skadar ju inte, och framförallt inte ett finncrisp! Efter 4,5 år på finsk byrå har jag tydligen finskifierats så mycket att jag princip är beroende av de små rackarna. Men de är ju så krispiga, och omjöliga på något sätt = känns nyttigt och bra.
För mig är nyckeln till ett bra frukostfinncrisp att foka på pålägget snarare än på brödet. Antingen en rejäl skiva god skinka och krispiga grönsaker, eller som idag, avokado toppat med lite gottis.
Finncrisp med avokado, citron och chili
1 lagom frukostportion
3 finncrisp
0,5 - 1 avokado
Pressad citron
Chiliflingor
Örtsalt
Ja alltså detta är ju inte mer komplicerat än det ser ut. Lägg en bit avokado på varje crisp, mosa till den med en gaffel, pressa över citron och strössla på lite chili och örtsalt. En näve småtomater i pyramidform till fullbordar frukosten. Och en kopp te då. Essentiellt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar