Idag blev det en favorit till frukost - nämligen chiapudding. Jag gör min chiapudding med vanlig mjölk och smaksätter oftast med äkta vaniljsocker, alltså vaniljfrön och florsocker. Ibland åker det i mortlad kardemumma, kokossmör eller kanel. Men den här gången blev det klassikern med enbart vanilj! Dessutom färska jordgubbar till, spanska i och för sig, men doften gick inte att motstå på Ica :)
Chiapudding
1 portion
3 msk chiafrön (20 g)
2 dl mellanmjölk
0,5 tsk vaniljsocker (alt. 0,5 tsk florsocker eller honung, plus en mininypa äkta vaniljpulver)
Lägg alla ingredienser i en glasburk med lock. Skaka om ordentligt. Låt stå ca 15 min, skaka kraftigt igen så att alla frön lossnar från botten. Ställ in i kyl över natt, och ät till frukost med bär, nötter, en klick kesella eller annat smarrigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar