Igår tillbringade jag hela dagen med ett härligt gäng tjejer för att fira att min gulliga vän C ska gifta sig! Möhippa alltså. Efter starten med ett PT-pass på morgonen vid Karlbergs slott (inte riktigt standard för mig att börja en lördagmorgon så... men det var faktiskt rätt kul!) kände jag mig betydligt mer på hemmaplan framåt kvällen. vi lagade trerätters tillsammans med två kockar på Cajsa Warg, och fick börja med att gå loss nere i butiken och plocka ihop massa godsaker. Dröm!
Superfin ostdisk.
Frukt- och grönsaksrummet - inte som på ICA Fältan direkt.
Vi började middagen med en ceviche på lax och pilgrimsmusslor. I marinaden fanns förutom lime okcså apelsinjuice och mynta, gott! Men jag måsate säga att min ceviche (recept HÄR) var snäppet vassare, så gott med lite fruktighet i allt det salta och chilistarka. Ovanpå fick vi friterade tortillasnören, kul grej att testa hemma!
Den blivande bruden, jag och ett gäng till lagade huvudrätten, en rimmad rödingfilé med vitvinsbrässerad fänkål, edamamekräm och picklad morotssallad med dill. Brässerad fänkål är ju så himla gott, jag tycker att den lyfter ännu mer om den får sällskap av gul lök i klyftor, och lite fiskbuljong i spadet. Funkar till alla fiskrätter! Därför får ni mitt recept på fänkål här nedanför istället.
Fänkål till fisk brässerad i vitt vin
4 portioner
2 fänkål, rätt stora
2 små gula lökar
En klick smör
1,5 dl vitt vin
2,5 dl vatten
0,5 fiskbuljongtärning/en skvätt fiskfond
Salt och peppar
Skär fänkål och lök i klyftor, lite mindre än på bilden så kanske 6-8 klyftor per lök/fänkål. Lägg i ugnsfast form, klicka i smöret, salta och peppra och kör in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter så att det får lite färg. Häll på fiskfond, vatten och vin, och låt gå klart i ugnen tills allt är mjukt, 15-25 minuter till. Om du vill förenkla ytterligare så kan man till och med tillaga fisken ovanpå grönsakerna i ugnen, allt i ett!
Till dessert lagades det strawberry shortbread med råkräm, men bilderna blev för mörka och gryniga till och med för denna inte så fotogeniska blogg :)
Till dessert lagades det strawberry shortbread med råkräm, men bilderna blev för mörka och gryniga till och med för denna inte så fotogeniska blogg :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar