Vi brukar inte käka så mycket pasta nu för tiden då jag gärna håller mig ifrån kolhydrater, trist men bra (för min kropp men ej för min själ). För ett tag sedan när jag var lite striktare low carb gjorde jag hemgjord low carb-pasta emellanåt, det funkar faktiskt jättebra! Riktigt bra pastakonsistens och sjukt nyttigt.
OK, nog om det nyttiga, oavsett om man äter vanlig pasta eller ej så MÅSTE man prova att göra den här gröna ärtcrèmen. SÅ GOD! Jag skulle kunna äta den med sked (which I did.. måste ju smaka av ordentligt!). Lax och ärtor känns som en klassisk kombo men att mixa ärtorna på det här viset och sen blanda ner laxen var winning. Testa!
Grön ärtcrème
2 portioner samt en mycket noggrann provsmakare
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
1 dl vatten
1 tsk äppelcideervinäger
3 msk kvarg (lättvarianten körde jag, men vad sjutton, vilken syrlig mhölkprodukt som helst funkar för att balansera upp sötman i ärtorna)
Salt och peppar
Hacka löken och vitlöken och stek på låg värme i olivolja så att det mjuknar helt. I med ärtorna, vinägern och vattnet och låt koka ett par minuter så att ärtorna blir varma bara. Mixa med stavmixer så att det blir en kräm med lite textur kvar, inte helt slät. Krydda upp med salt och peppar, och släng i lite kvarg för att ta udden av det söta och göra den lite krämigare.
Jag gjorde sen lite low carb pasta till mig själv, vanlig pasta till F. Blandade hälften av crèmen med respektive pastasort i kastrullen (spara lite pastavatten att späda med om det blir för tjockt), rörde i 50 g strimlad kallrökt lax i varje, och upp på tallrikar med romanticatomater och basilika. Yum!
Ännu en rätt som är en del i min kamp för våren, someone's gotta do it om inte vädret gör det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar