söndag 24 maj 2015

Kronärtskockor med citron- och parmesansmör


Kronärtskockor. En så himla snygg råvara! Jag serverade dessa till förrätt på en middag häromdagen, och istället för det vanliga smöret till gjorde jag ett parmesan och citronsmör, det lyfte skockorna ordentligt! Och  gjorde att de kändes lite roligare, jag har lite svårt för det där med att välja enklaste vanligaste kortet..


Kronärtskockor med parmesansmör
4 personer

4 minikronärtskockor
0,5 citron
1 msk salt

60 g smör
0,5 dl finriven parmesan
0,5 citron, skalet
En nya flingsalt

Koka upp vatten och släng i citronklyftor och salt. I med skockorna och koka ca 20 min, testa att dra av ett blad, om de lossnar lätt är de klara.

Skär smöret i bitar och micra 10+ sekunder på låg effekt - voilà, rumsvarmt! Blanda i parmesanen och finriv citronskalet, blanda i det och avsluta med lite flingsalt.

Dippa bladen i parmesansmöret, strö ev. på lite mer flingsalt - vårkänsla deluxe!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar