Efter en lång och hård dag i trädgården som inte bara involverade den tuffa sysslan nässelplockning utan också enorma mängder vedhuggning var vi ju tvungna att börja elda av lite av förrådet. En flaska rosébubbel var precis vad vi var förtjänta av, och till den slängde jag ihop några små bruschetta på dagens nässelpesto.
Bruschetta med nässelpesto
Tilltugg till 4 kroppsarbetare
1/4 surdegsbaguette
1,5 dl nässelpesto
5 skivor parmaskinka
5 romanticatomater
Crema di balsamico
Salt och peppar
Skär baguetten i ca 1 cm tjocka skivor, ca 10 st. Rosta på hög värme i ugn så att de får fin yta men är mjuka inuti, 250 grader i ca 3 minuter, men håll noga koll! Bred på lite pesto, drapera en halv skiva parma över varje snitt, på med ett par små kvartar tomat och avsluta med några droppar crema di balsamico, salt och peppar. Smarr!
Bubbel på gång, och prima ved i brasan - vilken kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar