Jag är inte direkt någon grillfanatiker, men såhär på våren så är det ändå rätt mysigt att det är grillsäsong snart! Förra sommaren var den här salladen given så fort grillen åkte fram, och så kommer det nog bli nu i sommar också. Jag värmde upp lite för året, dock i grillpanna pga. april. Det kan hända att det blir så gott att man äter endast detta till middag. Det är OK.
Kan vi prata lite om de här tomaterna? Romanticatomater. SÅ. Sjukt. Goda. Efter en näve såna börjar jag tro på att det kanske blir sommar i år också.
Grillad zucchini- och auberginesallad
4 portioner (som ett av flera tillbehör)
2 portioner (för vårsugna aubergineälskare med några romantica-tomater till)
1 ganska stor zucchini
1 ganska stor aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
0,5 paket fetaost (dvs. ca 75 g)
Färsk basilika
Crema di balsamico
Salt och peppar
Skär aubergine och zucchini i tunna skivor, ca 3 mm tjocka. Pressa vitlöken och blanda med olivolja. Droppa och smeta ut vitlöksoljan på skivorna, salta och peppra och lägg dem omlott på en tallrik, då får de marinad från alla håll och släpper en del vätska. Så här kan de ligga i flera timmar och gotta till sig. Plocka bort de stora vitlöksbitarna (för annars blir de brända) och grilla i grillpanna eller på kolgrill i ett par minuter per sida eller kortare, tills de får fin färg. Om de inte känns mjuka kan de gå klart/hålla värmen i ugnen medan du grillar på resten. Lägg upp på fat och strössla över smulad fetaost, färsk basilika och crema di balsamico. Lite flingsalt och ett par drag med pepparkvarnen på toppen.
En mosaik av drömmiga fluffiga grönsaker som suger åt sig av olivolja och vitlök.
Nom nom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar