lördag 16 maj 2015

Ny frukost - äggsallad

Efter några otroligt intensiva veckor med galet mycket jobb och fullspäckade helger njuter jag stort av att ha en helt blank dag framför mig. Och SÅ sugen på att laga lite mat, det var ett tag sedan! Så varför inte börja i tid med ett nytt recept redan till frukost!

Jag har velat göra en klassisk egg salad rätt länge, now was the time. Denna var mild och fin och perfekt till frukost på en bit fröknäcke (plus en bonus på finncrisp!), om man ska käka den senare på dagen när man inte behöver vara fullt så varlig med smaklökarna hade lite färsk hackad chili varit grymt i!



Äggsallad 
2 portioner

4 hårdkokta ägg
0,5 dl lätt crème fraiche
1 tsk majonnäs (jag har en fransk variant från Maille som är riktigt bra)
1,5-2 tsk dijonsenap
En skvätt citronsaft
1 stjälk selleri
5 cm av det gröna på en vårlök

Hacka sellerin fint och skiva det gröna på mittenlag vårlöken tunt. Blanda ihop allt det krämiga, smaka av med citronsaft, salt och peppar, låt det smaka mycket!! Känn sen på sketcher smarta husmorsknepet: lägg äggen i äggskivareb, skiva, vrid 90 grader, skiva igen. Voilà, hackat ägg quick and easy utan megaklaffig skärbräda och kniv. Blanda i ägget försiktigt och njut av denna goda på krispigt bröd, antingen knäcke eller rostat surdegsbröd. Tomat till är divine. Tomat plus ägg = sant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar