Jag har velat göra en klassisk egg salad rätt länge, now was the time. Denna var mild och fin och perfekt till frukost på en bit fröknäcke (plus en bonus på finncrisp!), om man ska käka den senare på dagen när man inte behöver vara fullt så varlig med smaklökarna hade lite färsk hackad chili varit grymt i!
Äggsallad
2 portioner
4 hårdkokta ägg
0,5 dl lätt crème fraiche
1 tsk majonnäs (jag har en fransk variant från Maille som är riktigt bra)
1,5-2 tsk dijonsenap
En skvätt citronsaft
1 stjälk selleri
5 cm av det gröna på en vårlök
Hacka sellerin fint och skiva det gröna på mittenlag vårlöken tunt. Blanda ihop allt det krämiga, smaka av med citronsaft, salt och peppar, låt det smaka mycket!! Känn sen på sketcher smarta husmorsknepet: lägg äggen i äggskivareb, skiva, vrid 90 grader, skiva igen. Voilà, hackat ägg quick and easy utan megaklaffig skärbräda och kniv. Blanda i ägget försiktigt och njut av denna goda på krispigt bröd, antingen knäcke eller rostat surdegsbröd. Tomat till är divine. Tomat plus ägg = sant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar