onsdag 24 juni 2015

Rostad sparris med parmesan och mandel





 
En söndag efter en (som vänligt den här våren) otroligt späckad helg var vi sugna på något litet och lätt, och hade två knippen sparris i kylen. Perfect match! Det blev lite lätt vitlöksrostad sparris, grovriven parmesan och rostad mandel, toppat med flingsalt och lite crema di balsamico.
 
För att sparrisen ska hålla sig riktigt fräsch, skär av en bit i botten och ställ den i ett glas med iskallt vatten ca 1 timme innan tillagning. Tips tips!
 

Rostad sparris med parmesan och mande
2 portioner

2 knippen sparris (250 g st)
2 små vitlöksklyfotir
1 klunk olivolja
0,5 dl mandel
1 dl grovriven parmesan
Flingsalt och svartpeppar i kvarn

Romanticatomater
Crema di balsamico

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in mandel n på en bit folie och rosta i ca 10 minuter om den kommer direkt från frysen som min, annars kanske 5.

Skiva vitlöken tunt, bottna en form med lite olivolja och släng i den. Bryt av den träiga nedersta delen på sparrisen. Om man bryter istället för att skära går den av på precis rätt ställe! Släng i den i formen och rosta i ugnen ca 15 minuter, tills den har fått lite färg och känns lite lagom, men inte alltför, mjuk.

Hacka mandel, toppa sparrisen med parmesan och mandel, flingsalt och lite peppar, och servera med en fräsch tomatsallad för att få upp lite syra. Omnomnom.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar