måndag 22 juni 2015

Baba Ganoush


Baba ganoush är en av mina favoritröror, och toppen att göra om man har en aubergine i kylen som man inte riktigt vet vad man ska göra med (Kan inte sluta köpa dem. De är så fina. Händer inte det er?!).

Supergod att ha tillsammans med lite andra meze-rätter, till en sallad, eller bara att dippa lite gott bröd i.



Baba ganoush 
1 liten skål
 
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
0,5 citron
1 msk tahina
1 krm spiskummin

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden och lägg den och vitlöksklyftorna (utan att skala dem) på en plåt. Rosta i ugn i totalt ca 25 minuter, men ta ut vitlöken halvvägs.

När auberginen är rostad och klar, låt den svalna lite och skrapa sedan köttet ur skalet medlen sked. Mosa ihop alla ingredienserna med en gaffel så att röran fortfarande har lite textur. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar