lördag 4 juli 2015

Somrig räksallad

 
Det är inte ofta man hittar riktigt fina svenska västkusträkor på den här sidan av landet, men när det väl händer så måste det ju inhandlas oavsett vad middagsplanerna var innan.
 
Senaste gången vi hade denna lycka blev det en enkel räksallad. Egentligen inte alls vad jag brukar laga, men ibland måste man ju chocka sig själv också. Inga konstigheter så långt ögat kan nå, bara en helt vanlig svensk räksallad!
 
Räksallad. Helt vanlig.
2 portioner
 
0,5 kg färska räkor
1 romansalladshuvud
8 Romanticatomater
1 avokado
2 ägg (om de är normalstora, vi tog 3 små)
10 cm gurka
En näve sockerärtor
0,5 citron
En skvätt olivolja
Salt och peppar
 
Lätt som en plätt - skär upp alla grönsaker i härliga bitar, sätt din köksassistent på att skala räkorna, koka äggen. Sen kommer det mest avancerade i denna rätt. skär upp äggen. I halvor. Pressa rejält med citron över alltihop, salta med flingsalt och dra ett drag med pepparkvarnen, och hoppa ut på balkongen med tallrik i hand. Ett glas vitt till och det känns som att du befinner dig på uteservering en sommarkväll i valfri svensk stad!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar